Klubbdykk 17.06.15

HjemForumBeskriv ditt siste dykkKlubbdykk 17.06.15

Dette emnet inneholder 0 svar, har 1 deltaker og ble sist oppdatert av  Anna 2 år, 7 måneder siden.

Viser 1 innlegg (av totalt 1)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #3620

  Anna
  Keymaster

  Det var lagt planer for onsdagens dykk som i utgangspunktet skulle være verdt et par linjer sladder. Men for en kveld det skulle bli! Her snakker vi pakke, type full.

  Turen gikk til Persholmen. Her skulle Rasmus og Thorsen heve en spøkefull ruse; Anna og Espen skulle ha et enkelt tilbake-til-vannet-dykk med ny tørrdrakt og ny entusiasme for dykkingen etter et lite fravær; og Terry og Bjørn Egil skulle fange godsaker på henholdsvis harpun og minnebrikke. Og som om ikke det var nok var det planlagt en øvelse sammen med Redningsselskapet og en sjømann.

  For spøkelsesfiskeutstyrfjernerne var det så mye å velge mellom at det nesten ble for meget. Men dagens mål var ei ruse. Og den lå der på bunnen og ventet, som en skygge, som en stille død. Det skulle ikke vare. Rasmus og Thorsen gøv løs på styggedommen med bøyer og line, beistet ble bastet, bundet, og klargjort for heving. Og med godt arbeid vel forrettet var det bare å navigere seg tilbake til båten.

  Og der hadde det skjedd saker. For i enden av dreggtauet, hvor hekken pleier å være, var det nå en baug. Det skulle vise seg at Anna og Espen hadde vært en liten runde for å sanke dykkere (i SDK er vi ikke nødvendigvis så gode på navigasjon, men vi er i det minste konsistente). Fangsten hadde forøvrig vært helt grei.

  >Under redningsaksjonen hadde imidlertid båten drevet inn på veldig grunt vann, og propellen smalt i grunna. Se opp for en plutselig melding om status på Lophelia.

  Mens Anna og Espen tok stafettpinnen (og kompasset), ble Lophelia oppkalt av Redningsselskapet, som lurte på om vi ikke trengte litt assistanse. Siden det tiltenkte redningsofferet hadde frekkhet nok til å være ut og dykke når hun skulle reddes måtte det improviseres – Rasmus fikk plutselig et illebefinnende, og måtte ta på seg utstyret igjen for å hoppe i sjøen så han kunne bli reddet. Thorsen fikk kjørt seg som samband, og håper visstnok at det blir lenge til neste gang.

  Den simulerte redningsaksjonen var nok en god erfaring for mannskapet på Sjømann, og ikke minst fikk VHFen en prøverunde.

  Det skulle imidlertid ikke bli den eneste redningsaksjonen; vel tilbake i båten fant Rasmus det for godt å kaste maska si på sjøen. Og fire dykkere i full vinteruniform sto og observerte mens maska noe nølende begynte å lure seg under vannskorpa. Men ingen maske skal gå tapt så lenge Thorsen er på post! Som skjult tiger sprang han til, kastet seg i vannet, og berget masken tilbake til en takknemlig, om enn lett lattermild, eier.

  Desserten til dette herremåltidet av en dykkekveld var å hente opp rusa, og tøffe mette og tilfredse tilbake til klubben.
  Bildet viser hvordan det kan se ut når en dykker svømmer til redningsskøyte for å la seg redde.

  Og ellers: under 10 meter var sikten ganske god, og temperaturen i vannet har begynt å bli noenlunde akseptabel.

  • Dette emnet ble endret 2 år, 7 måneder siden av  Anna.
Viser 1 innlegg (av totalt 1)

Forumet ‘Beskriv ditt siste dykk’ er stengt for nye emner og svar.