Årets første klubbdykk 01.01.16

Klubbdykk 01.01_4På den første dagen av den første måneden i det nye året tar man gjerne årets første dykk, som seg hør og bør. Værguden Yrdottno hadde som nyttårsgave skjenket en tilnærmet vindstille dag, med flatt vann og kronisk ettermiddagssol.

Turen gikk til Bru, hvor vraket av ei lita fiskeskøyte ligger på ca 25 meters dybde. Dave, Pete og Kjartan var første pulje ut. Litt uheldig dregghåndtering hadde gjort at båten la seg til et lite stykke fra der hvor vraket var markert, men en godt motivert fotograf fungerer nærmest som et målsøkende missil, så vraket ble funnet og behørig avfotografert.
Team Wyspianska-Thorsen lot seg distrahere, først av en sjøfugl som stakk nedom for å sjekke bobler, og deretter av ei teine, og etter en runde med denne og den lokale faunaen var den den i utgangspunktet litt shaky navigasjonen ytterligere på dypt vann. Det gikk som det måtte – det ble ikke noe vrak. Ifølge de som satt i båten ble boblene observert rundt markøren på vraket, så selv om noe av grunnen til fadesen nok må tilskrives navigasjonsmessig udugelighet, var det nok en hel del uflaks inni bildet.