Søndag, sladder og regn

Fire heldige utvalge møtte opp til dagens klubbdykk i et vær som gjorde at det gjaldt å få på tørrdrakten før båten ble rigget klar for tur.

Da det var Vegard T og Henrik som stod for tidsstyringen ble avgang kvart over elleve før Loffå satte kursen for Persholmen. På Persholmen var det faktisk en god del strøm, men ikke mer enn at Robert og Tor hoppet i sjøen, og tok seg et kamskjelldykk. 43 min senere kom de opp og kunne rapportere om dårlig sikt ned til 15-20 meter, men mye kamskjell.

Henrik og Vegard skulle trene litt på flaskerotasjon, så med 3 stager og dubbelpacket forsvant de ned til 15 meter. Her ble en bøye sendt til overflaten for å være referanse, og de to nevnte herrer øvde på å flytte flasker. Å si at det gikk smertefritt ville være å overdrive, men flaskene ble da med hjem igjen også. Vel oppe på overflaten hadde strømmen snudd, og båten som lå på svai hadde nå flyttet seg 15-20 meter. Det ble altså en liten svømmetur i dag også.

Det høljet ned på vegen hjem, og regndråper merkes i 19-20 knop. Men, tilbake på klubbhuset var alt fryd og gammen. Loffå fikk litt ekstra TLC i form av en støvsuger, det er tydelig at vannet fortsatt finner veien ned i motorrommet.

Til neste båtfører (onsdagsdykket), dere bør kjøre via Vassøy, det begynner å bli lite fuel.

V.Thise